Need on esimesed teadaolevad õhurünnakud pärast vaherahu kehtima hakkamist laupäeva südaööl; seni oli teatatud vaid üksikutest relvarahu rikkumistest.

Süüria mässuliste teatel pommitati neid Venemaa sõjalennukitelt, kuid vaatlusorganisatsioon märkis, et neil „ei ole võimalik ründajate päritolu kinnitada“.

Vaba Süüria Armee alla kuuluva mässulisorganisatsiooni Fursan Al-Haq esindaja Fares Bayoush tunnistas uudisteagentuuri Reuters vahendusel, et jätkuvad rikkumised ähvardavad relvarahu kokkukukkumisega.

Süüria valitsusvägede esindaja teatas laupäeva hommikul, et nende pool pole rikkumisi toime pannud ja on järginud relvarahu alates selle kehtima hakkamisest.

Küsimusele, kes on relvarahu rikkumiste taga, vastas armee esindaja: „Meie neid toime ei pannud.“

Organisatsioon tunnistab ka, et ei saa välistada , et õhurünnakud leidsid aset al-Qaida kohaliku haru al-Nusra Front vastu, kelle suhtes relvarahu ei kehti.

Venemaa süüdistab rikkumistes Türgit

Venemaa kaitseministeeriumi pressiesindaja teatas keskpäeval Interfaxi vahendusel, et nende vaatluskeskus Süürias tuvastas, et rünnak Süüria Tel Abyadi linnale tuli aga Türgi territooriumil asuvatest relvadest.

Interfaxi teatel on Vene pool võtnud ühendust oma USA kolleegidega Ammanis, et leida sellele kinnitust.

„Ööl vastu tänast informeeriti Vene keskust Türgist lähtunud relvastatud üksuste, mida toetasid ka suurtükid, rünnakust Süüria Tel Abyadi linnale; hiljem kinnitasid informatsiooni mitmed teised allikad, muuhulgas Süüria Demokraatlikud Jõud,“ teatas keskuse juht Sergei Kuralenko.