Relvastatud mässulised eskortisid peaministri Tripoli Corinthiani hotellist, mida ta peab oma koduks, ootavate autode konvoisse, teatas hotelli töötaja CNN-i vahendusel.

Pealtnägija sõnul intsidendi käigus mingit tulevahetust ei toimunud ning relvastatud mehed olid „aupaklikud ega tekitanud mingeid probleeme“.

Viietärnihotell on populaarne valitsusametnike seas, kellest osa elab seal, teiste hulgas ka justiitsminister.

Peaministri administratsioon nimetas Facebookis Zidani röövimist alguses kuulujutuks, kuid teatas siis, et röövijad sundisid seda teadet eitama.

Zeidani kaasa viinud relvarühmitus – Liibüa revolutsionääride operatsioonikeskus teatas, et vahistas ta, sest teda süüdistatakse finants- ja administratiivses korruptsioonis.

Rühmitus teeb koostööd siseministeeriumiga, mis ei ole Liibüas, kus on püütud paljusid erinevaid relvarühmitusi ebaõnnestunult riigi kontrolli alla saada, ebatavaline. Selle asemel on erinevad ministeeriumid rühmitusi oma huvides ära kasutanud, muu hulgas turvateenuste osutamiseks.

Justiitsministeerium teatas siiski, et Zeidani vahistamiseks pole orderit välja antud ning nimetas toimunut inimrööviks.