"Me ei ole midagi sellist varem näinud," ütles Charlottes relvapoodi pidav Larry Hyatt, "müük on neli korda kõrgem kui viimasel relvahooajal."

Mõned poe kliendid on öelnud, et kiirustamise põhjuseks ongi Sandy Hooki algkoolitulistamise järel tekkinud relvaseaduse muutmise plaan, kirjutab ABC News.

"Viis, kuidas nad seda (seaduse muutmist) teha tahavad, ajab relvapoodi isegi inimesed, kes kunagi ei ole plaaninud relva osta," ütles üks ostja.

"NOVA relvapoes Virgina osariigis on koolitulistamine samuti toonud kaasa tohutud müüginumbrid," ütles relvainstruktor Chuck Nesby. "Kui ma saaksin anda president Obamale ja senaator Feinsteinile mingi autiitli, siis oleks selleks aasta relvamüüja tiitel."

Senaator Feinstein on võitnud viimasel ajal kuulsust oma šokeeriva avaldusega, milles teatas, et tahab jõustada relvamüügikeelu juba tuleva aasta jaanuarist.

"Relvade müüginumbrid on neljakordistunud ja 40% ostjatest on muide naised ja vanurid," lisas Nesby ja nentis, et suurem osa relvi on juba välja müüdud.