Heilongjiangi provintsi pealinn ja suurim linn Harbin keelas mittekohalikel inimestel ja mujal registreeritud sõidukitel elamupiirkondadesse sisenemise, teatas Hiina riiklik meedia. Juba varem oli kästud end isoleerida väljaspoolt Hiinat või Hiina peamistest epideemiapiirkondadest saabujatel, vahendab Reuters.

Heilongjiang on olnud Hiina eesliin Venemaalt saabuvate nakatunud kodanike tuvastamisel.

„Kõik kinnitatud juhtumid, kahtlustatavad juhtumid, lähikontaktid asümptomaatiliste inimestega ja lähikontaktide lähikontaktid tuleb karantiini panna ja testida,” tsiteeris riiklik meedia Harbini linnavalitsust.

Harbini linn teatas sel kuul, et kõik välismaalt saabujad käsutatakse 28-päevasesse karantiini ning kõigile tehakse kaks nukleiinhappetesti ja antikehade test. Majad, kust leitakse kinnitatud ja asümptomaatilised juhtumid, pannakse 14 päevaks lukku.

Teisipäeval teatati Harbinis seitsmest uuest nakatumisjuhtumist ja kokku on neid seal 52. Nende hulka ei ole arvatud haiglatest välja kirjutatud paranenud.

Lisaks sellele saabus Venemaalt kolm nakatunud reisijat. 1400 inimest on viiruse suhtes jälgimise all.

Kogu Heilongjiang teatas teisipäeval 537 kinnitatud juhtumist, mille hulgas on 470 haiglast välja lastut. Lisaks Harbinile on põevad hetkel Covid-19 kaks inimest Mudanjiangis.