Päästetud on 16 inimest, nende seas kaks austraallast.

Leitud on 14 surnukeha, nelja inimese saatus on teadmata. Tuukrid jätkasid sukeldumist merepõhjas lebava lennuki juurde, et otsida ilmselt turvavöödega istmete külge kinnitatud ohvreid. Kadunute elusana leidmiseks enam lootust pole, ütles rannavalve juht Ruben Lista.

Lennuk oli teel Manilast 400 kilomeetrit põhja pool asuvasse hasartmängukeskusse Laoagi, kuid kukkus kolm minutit pärast starti umbes kilomeetri kaugusel rannast merre.

Juhuslikult lennuki starti jäädvustanud amatöörvideolt on näha Fokker-27 lennuki vasakust mootorist lähtunud suitsujuga, enne kui lennuk merre kukkus ja pooleks murdus.

“Algul nägin musta suitsu, siis äkki murdus lennuki sabaosa ja lennuk kukkus lahte. Nägin üht meest valget riidetükki lehvitamas. Siis ta kadus,” jutustas üks naine, kes õnnetuse ajal koos lastega rannal jalutas.

Hukkunute seas oli neli last, nende hulgas 11-aastane poiss, kes leiti oma istmele kinnitatuna.

Lennukis oli 29 reisijat ja viis meeskonnaliiget. Vähemalt kaheksa reisijat olid välismaalased, neist vähemalt viis austraallased, ütles lennufirma esindaja.

Ellujääjate seas olid piloot ja kaaspiloot. Umbes pooled päästetud on kriitilises seisundis, ütlesid arstid.

Lennudispetšerite sõnul teatas piloot kohe pärast starti, et mootoriga on midagi lahti ja ta kukub alla. Pääsenud rääkisid, et ta hoiatas kukkumise eel ka reisijaid.

Laoag on populaarne puhkepaik eriti Hiina ja Hongkongi turistide seas. Seal asub üks Filipiinide suurimaid kasiinosid ja linnal on lennuotseühendus Hongkongiga.

See oli juba teine Fokkeri lennukitega juhtunud õnnetus nädala aja jooksul. Luksemburgis kukkus 6. novembril alla kahemootoriline Fokker ja hukkus 20 inimest.