Lennufirma Qantas lennukit alla kukutada soovinud 40-aastane mees ründas pardateenindajaid varsti pärast seda, kui Boeing 717 47 reisija ja kuue meeskonnaliikmega oli Melbournist õhku tõusnud.

Meeskonnaliikmed ja reisijad surusid ilmselt söögipulkadega relvastatud mehe salongi põrandale, enne kui mees 118-kohalise lennuki kokpitti jõudis.

Üks appi tõtanud reisija said kergemaid vigastusi.

Lennuk oli teel Melbourne’ist Tasmaanias asuvasse Launcestoni, kuid pöörudus kähmluse tõttu lähtepunkti tagasi, ütles politsei pressiesindaja. Mees vahistati lennuväljal.

“Ma arvan, et meessoost reisija üritas siseneda kokpitti, ent lennuteenindajad ja reisijad takistasid teda,” seletas pressiesindaja.

Transpordiminister ja asepeaminister John Anderson ütles, et ilmselt ei olnud tegu terroriaktiga ja arvatavasti kannatas mees vaimsete häirete all.

Kiirabi teatel toimetati personaliliikmed — mees ja naine — peahaavadega Melbourne’i haiglasse, nende seisund on stabiilne. Kergelt viga saanud reisijale anti abi kohapeal.

Umbes 15 sentimeetri pikkuste puupulkadega relvastatud mees püüdis arvatavasti lennukit hõivata, ütles Austraalia föderaalpolitsei agent Stephen Cato ajakirjanikele.