Redingi sõnul üllatavad teda Austria avaldused, et Euroopa Komisjon Viini selles juhtumis toetab, vahendab BNS.

"Austria võimudel ei ole Golovatovi juhtumis millegi üle uhkust tunda. See on tavaline praktika, et selliseid intsidente arutatakse Euroopa Liidu justiitsministrite diskussioonidel," ütles Reding teisipäeval Austrias ajakirjanikele.

Eurovoliniku sõnul on ta imestunud Austria võimuesindajate avaluste üle selle kohta, et Euroopa Komisjon toetab Austria rutakat otsust lasta kodumaale Vene kodanik, keda Leedu taga otsib.

Reding märkis, et eelmisel nädalal Poolas Sopotis toimunud Euroopa Liidu justiitsministrite kohtumisel kutsus ta kolleegide juuresolekul Austria justiitsministrit tegema Leeduga juhtunu asjaolude väljaselgitamisel koostööd.

"Rääkimata Euroopa vahistamisorderist, Euroopa Liidu liikmesriigid peavad tegema konstruktiivset koostööd," rõhutas Reding. "Ma olen Austria teguviisis väga pettunud."

Redingi sõnul oli Austria enne seda juhtumit Euroopa Liidu väikeliikmeid alati toetanud.

Austria võimud pidasid üle-eelmisel nädalal Leedu poolt välja antud Euroopa vahistamisorderi alusel kinni endise KGB ohvitseri Mihhail Golovatovi, keda Leedu prokuratuur peab vastutavaks 13. jaanuaril 1991. aastal Vilniuse teletorni juures toimunud veriste sündmuste eest, ent lasid ta vabaks vähem kui ööpäeva jooksul. Golovatov oli 1991. aasta jaanuaris Vilniuse teletorni hõivanud eriüksuse Alfa komandör.