Londonis esinenud Rasmusseni sõnul on Venemaa uus raketikava "mõttetu raha raiskamine", mis räägib Moskva "vananenud mõttelaadist", kirjutab Briti ajaleht The Daily Telegraph.

Rasmussen teatas ka, et NATO ei kujuta endast Venemaale ohtu ja lisas, et Moskva kutsumine raketitõrjealasele koostööle on sellele tõestuseks. Allianss soovib luua koos Moskvaga sõltumatud tõrjesüsteemid, mis teeksid omavahel koostööd.

„Me ei ründa Venemaad ega hakka seadma löögi alla tema julgeolekut. Selle riigi jaoks lähtuvad julgeolekuohud mujalt,“ ütles alliansi juht.

Venemaa alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin teatas, et Moskva ei kavatse Rasmusseni kuulda võtta, kuna selle raketikava eesmärgid ja parameetrid on Moskva suveräänne asi.

"Me hakkame kindlustama meie kaitset seal ja sellega, kus ja millega me peame seda vajalikuks," vahendab Interfax Rogozini sõnu.

Venemaa arendab ja katsetab praegu mitut uut tüüpi ballistilist raketti. Nende seas on ka allveelaevadele mõeldud Bulava, mida saatev ebaedu on endale üldsuse tähelepanu tõmmanud.