„See on kindlasti tippkohtumine, mis märgib uut algust meie suhetes,” ütles Rasmussen reedel algava tippkohtumise eelõhtul intervjuus RIA Novostile. „Ma loodan eriti, et NATO ja Venemaa liiguvad edasi raketitõrjealases koostöös.”

„Mind julgustas väga president Medvedevi suhtumine meie kohtumise ajal Moskvas. Ta nõustub minuga, et Lissaboni tippkohtumine annab liitlastele ja Venemaale võimaluse üles ehitada moodne, vastupidav ja pikaajaline strateegiline partnerlus,” jätkas Rasmussen.

NATO-Vene nõukogu kohtumisel toimuvad laupäeval kõige kõrgema taseme kõnelused 28-liikmelise alliansi ja Moskva vahel pärast 2008. aasta Gruusia sõda.

Rasmussen ütles varem, et tahab kutsuda Moskvat ühinema USA raketikilbiga ja Kreml vastas tippkohtumise eel, et kunagi mõeldamatu areng on enam kui teostatav.

„Ma pean seda realistlikuks,” ütles Venemaa presidendi abi Sergei Prihhodko, lisades, et süsteemi realiseerimine on ainult poliitilise tahte küsimus. Samuti ütles Prihhodko, et ühise süsteemi loomine on võimalik pigem keskkauges kui kauges ajaperspektiivis.

Rasmussen ütles, et NATO loodab edasisele koostööle Venemaaga ka Afganistanis.