Donetski rahvavabariigi territooriumil Donetski linna Tekstilštšiku linnaosas paiknenud OSCE vaatlejad märkasid 2. juunil kell 22.30 muu hulgas kaheksat roomikutega soomusmasinat, mis suundusid läände ja millest neli olid tankid; kell 23.03 nelja tanki; kell 23.45 läände liikunud sõjaväeveokit, mis vedas 122-millimeetrist suurtükki; 3. juunil kell 4.30 läände liikunud kaht tanki T-64 ning kell 4.50 kolonni, kuhu kuulusid jalaväe lahingumasin (BMP-2), kolm sõjaväeveokit (millest üks vedas õhutõrjerelva ZU-23-2) ja kaks tanki T-72. Lisaks sellele kuulsid vaatlejad kell 4.30-4.40 umbes saja mürsu väljatulistamist vaatlejate positsioonidest 1-5 kilomeetrit põhja-loodes; kell 4.55 rakettide Grad väljalaskmist raketiheitjast BM-21 vaatlejate positsioonidest 1-5 kilomeetrit läänes ning saja mürsu väljatulistamist vaatlejate positsioonidest viie kilomeetri kaugusel põhja-loodes.

Donetski kesklinnas asunud vaatlejad kuulsid kell 4.30-5.00 rakettide väljalaskmist mitmetest raketiheitjatest ning umbes saja raskesuurtüki mürsu saabumist.

Marjinkast 6-9 kilomeetri kaugusel liikunud vaatlejad märkasid kella 7 ja 8 vahel seitset tanki T-64, mis olid suunatud läände. Lisaks sellele kuulsid vaatlejad kahel erineval korral rakettide väljalaskmist enam kui viiest raketiheitjast ja miinide väljalaskmist raskemiinipildujast ning 12 Gradi raketi ja miinipilduja miini väljalaskmist.

Umbes kell 6 jälgis vaatlejate droon ägedat tuld maantee H15 ristmiku pihta 3,5 kilomeetrit Marjinkast edelas. Droon märkas nelja iseliikuvat 152-millimeetrist haubitsat 2S3 Akatsija kell 15.30 Marjinkast üheksa kilomeetri kaugusel edelas.

Kella 10.45 ja 12.11 vahel tegi OSCE erivaatlusmissioon mitmeid katseid võtta ühendust „Donetski rahvavabariigi“ kõrgetasemelise isikkoosseisuga, sealhulgas „peaministriga“, „parlamendi spiikriga“, „kaitseministriga“ ja „kindralstaabi ülemaga“, et saavutada lahingutegevuse lõpetamine Marjinka ümbruses. Nimetatud isikud ei olnud kas kättesaadavad või ei tahtnud erivaatlusmissiooniga rääkida.

Kell 15.00 sai erivaatlusmissioon kirja Ukraina kaitseministeeriumist, milles öeldi, et Ukraina relvajõudude raskerelvastus paigutatakse kontaktjoonele, et vastata „reaalsele ohule“, mida kujutab endast lahingutegevus Marjinkas, mis ukrainlaste sõnul algas samal hommikul kell 6. Ukraina ametnikud tunnistasid hiljem avalikult, et neid relvi kasutati, sest see oli vajalik „Donetski rahvavabariigi“ rünnaku tagasilöömiseks.

Vene Föderatsiooni relvajõudude esindaja ühises kontrolli- ja koordinatsioonikeskuses ütles erivaatlusmissioonile kell 15.00, et relvarahu Marjinka ümbruses jõustub kell 17.00. Kell 21.00 ütles ta, et olukord Marjinkas on hetkel rahulik. Kell 19.00 kinnitasid Ukraina terrorismivastase operatsiooni staabi esindaja Kramatorskis ja „Donetski rahvavabariigi kaitseministeerium“ erivaatlusmissioonile, et Marjinka on valitsuse kontrolli all.