Sama riigikaitse teadusliku komisjoni (Defence Science Board, DSB) raporti avalikkusele mõeldud versioonis, mis avaldati jaanuaris, öeldi, et USA ei ole täiemõõduliseks küberrünnakuks valmis, vahendab BBC News.

Pentagoni pressiesindaja väitis, et „sissetungid“ ei ole vähendanud USA tehnoloogilist edumaad.

Ohtu sattunud USA relvakavandite hulgas on raketisüsteemid Patriot (PAC-3), armee raketivastane süsteem THAAD ja mereväe ballistiliste rakettide vastane süsteem Aegis, kirjutab Washington Post.

Ligi pääseti ka hävituslennuki F/A-18, helikopteri ja lennuki ristandi V-22 Osprey, helikopteri Black Hawk ning mereväe uue rannikulähedase lahingulaeva Littoral Combat Ship ehituse kohta käivatele andmetele.

Ohtu sattunud relvasüsteemide nimekirjas on ka kõigi aegade kalleim relvasüsteem, uue põlvkonna hävituslennuk F-35 Joint Strike Fighter.

Raportis ei kirjeldata andmevarguse ulatust, kuid korrespondentide sõnul võis see anda Hiinale informatsiooni, mida võidakse konflikti puhul USA vastu kasutada.

USA kaitseministeeriumi pressiesindaja George Little ütles oma avalduses, et Pentagon usaldab oma relvaplatvorme endiselt täielikult.

„Kaitseministeerium võtab küberspionaaži ohtu ja küberjulgeolekut väga tõsiselt, mistõttu oleme astunud mitmeid samme finantseerimise suurendamiseks ja oma võimekuste tugevdamiseks,“ ütles Little. „Väited, et kübersissetungid on viinud kuidagi meie võimekuste või tehnoloogilise edumaa kadumiseni, on ebaõiged.“