Kohalik ilmajaam teatas Iltalehti vahendusel, et reedel tekib riigi lõunaosas ilmselt suur lumetorm, mis teeb ilma äärmiselt halvaks. SMHI viimase ennustuse kohaselt tekib siis selles piirkonnas sügav madalrõhkkond, mis toob kaasa tugevad tormituuled.

Neljapäeva hilisõhtul või reede hommikul on ka riigi lõuna-ja keskosas oodata Soome lahelt tulevaid tugevaid tormituuli.

Tormiga tekkiv lumi hakkab ilmselt intensiivsemalt maha sadama lõunarannikul, kus seda võib korraga tulla umbes 20-30 sentimeetrit. Neljapäevase ja reedese lumesajuga kokku võib mõningates kohtades ilmajaama teatel aga maha sadada kuni 40 sentimeetrit lund. Lumesaju jätku oodatakse sealjuures ka laupäeval.

Ilmajaam hoiatab ka, et ilmselt toob torm kaasa väga muutuvad sõidutingimused ning mõnel pool on oodata on liikluse raskendumist. Samuti võivad tormituuled põhjustada mitmel pool erinevaid kahjustusi ning elektrikatkestusi.

Temperatuur on Lõuna- ja Kesk-Soomes peamiselt -9 kuni -3 kraadi, mis võib aga suure tuule mõjul tunduda palju külmemana, hoiatab SMHI.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel Eestis reedel ilmaolud nii ekstreemsed aga ei ole. Reedel öösel puhub meil tugev kirdetuul, puhangud ulatuvad sisemaal kuni 18, põhjarannikul enne keskööd üle 20 m/s. Päeva jooksul sisemaal ja ka saartel tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2..-8°C.

Päeval on aga ilm pilves. Sajab lund ja lörtsi ning kohati tuiskab. Puhub kirde- ja idatuul 6-12, saartel ja rannikul puhanguti 15-20 m/s, õhtul tuul nõrgeneb.