Läti Delfi reporteri sõnul moodustasid rahvusradikaalse partei Visu Latvijai! (Kõik Lätile!) Liikmed toomkiriku ette Läti lippudest kaks spaleeri, läbi mille jumalateenistusel osalejad kirikust väljudes sammusid. Üks „lippude allee“ oli pea-, teine varusissepääsu juures.


Delfi reporter märgib, et pärast jumalateenistuse lõppu suundusid Visu Latvijai! lipukandjad jooksusammul vabadussamba (rahvasuus Milda) suunas. Antifašistid ja teised 16. märtsi tähistamise vastased on kogunenud samba väljaku ees oleva Laima kella juurde.

Veel jumalateenistuse ajal jagas Visu Latvijai! Kaasesimees Imants Paradnieks noortele võitluslippe, punaseid-valgeid roose ning laulu „Svēts mantojums“ (Püha pärandus) sõnu.

Kokku võttis Riia toomkirikus toimunud leegionäridele pühendatud jumalateenistusest osa umbes 300 inimest.

Vastavalt Delfi reporteri infole ei lubanud vabadussamba ja Laima kella juures valves olevad politseinikud Läti Antifašistliku Komitee juhil Jossif Korenil ja ta kaaslastel liikuda leegionäride marsile ning nende toetajatele vastu liikuda.

Leegionäride marsi vastases protestiaktsioonis osalejad on endale pähe pannud koonduslaagri vangide mütsid (musta-valge triibuga). Nad hoiavad käes Kolmanda Reichi juhi füürer Adolf Hitleri portreed, kuhu on kirjutatud LÄTI. Antifašistid sülitavad demonstratiivselt sellele pildile.


Neist on möödunud Läti Rahvusrinde liider Aivars Garda koos tütarlastega, et asetada vabadussamba jalamile lilled. Protestivatest ja sülitavatest antifašistidest möödudes lehvitas Garda neile pilkavalt käega.

Omaalgatuslikus korras on täna vabadussamba juurde lilled asetanud juba mitusada inimest.


Kui Laima kella juures "patrullivate" antifašistideni jõudis sajakonna osavõtjaga leegionäride rongkäik, kukkusid antifašistid vilistama ning karjuma "Гитлер, капут!".