Mubarak kinnitas Prantsuse päevalehele Le Figaro, et Arafat on ainumõeldav palestiinlaste liider, kes saab teha kõneluste edu huvides vajalikke järeleandmisi, sest ta tunneb enda taga rahva toetust.

“Arafat jääb demokraatlikult valitud juhiks, ükskõik, kas ta meeldib teile või mitte…ta on ainus palestiinlane, kes on suuteline tegema järelandmisi,” ütles Mubarak, kes saabub täna Pariisi, et pidada Lähis-Ida kriisi reguleerimise teemadel kõnelusi Prantsuse presidendi Jacques Chiraciga.

Mubarak lisas, et Arafatti on vaja õhutada reforme läbi viima, kuid ilma tema osavõtuta pole rahuprotsessi edendamine võimalik. Temas lahtisaamine tekitaks aga vaid kaose.

Iisraeli peaministri Ariel Sharoni kohta ütles Mubarak, et USA presidendi George W. Bushi kinnitust mööda soovib Sharon rahu. “Kuid ma soovin näha tõendeid. Praegu näen ma vaid tanke…ja kuulen pomme,” ütles Mubarak.

Mubarak lisas, kui kui Ehud Baraki Iisraeli peaministriks oleku kolmeaastase perioodi kohta tuli vaid kuus suitsiidirünnakut, siis Ariel Sharoni 18-kuulise võimuperioodi jooksul on neid olnud juba 65.