Raamatupidaja kasutas muuhulgas oma tööandja raha selleks, et osta 400 paari kingi, mida ta hoidis kristall-lühtri ja plasmateleviisoriga kaunistatud toasuuruses panipaigas, vahendab FOX News.

51-aastane Annette Yeomans andis end üleeile võimudele üles ning ta võeti vahi alla. Praegu viibib ta San Diego vanglas ning talle on määratud 10 miljoni dollari suurune kautsjon.

Uurijate väitel pani Yeomans üüratuid summasid kõrvale aastatel 2001-2007, mil ta oli Quality Woodworks, Inc nime kandva firma pearaamatupidaja.

Ta kulutas vähemalt 240 000 dollarit kingadele ja 300 000 dollarit disainrõivastele, selgub süüdistusest. Samuti oli tal 160 käekotti, millest igaüks maksis vähemalt 2000 dollarit. Oma saaki hoidis ta toas, kus oli laes kristallist lühter ja seinas ilutses 32-tolline televiisor.

"Igal nädalal kulutas Yeomans 25 000 dollarit oma krediitkaardilt ning tasus selle siis esmaspäeval firma rahadega," selgitas seersant Mark Varnau šerifibüroo majanduskuritegude osakonnast.

Kahju ei tulnud pikka aega avalikuks ning firma ei palganud kordagi välisaudiitorit, sest pearaamatupidajat usaldati. Samal ajal oli aga firma selle sama kahju tõttu sunnitud tootmist ümber struktureerima ja inimesi koondama.

Uurimine sai alguse kui 2008. aasta veebruaris, kui American Express teavitas firmat ühest pearaamatupidaja tehtud arvest.

Yeomans vallandati ning ta nõustus firmale üle andma oma kodu, autod ja muu vara, mille müügist on praeguseks tagasi saadud ligi kaks miljonit dollarit.