„Alustatud on kriminaaljuurdlust Venemaa kriminaalkoodeksi 2. osa paragrahvi 280.1 järgi,“ ütles Poklonskaja. „Antud ajakirjanik valmistas ette ja avaldas artikli, milles tuuakse ära väljaütlemised, mis on suunatud Vene Föderatsiooni territoriaalse terviklikkuse rikkumisele, mis ei ole lubatud ei ajakirjanikele ega ka kellelegi teisele.“

Vene seadusandlus näeb sellise kuriteo eest ette viieaastast vabadusekaotust.

Poklonskaja kinnitas, et kriminaaljuurdlust on alustatud Raadio Vabaduse projekti Krõm.Realii korrespondendi vastu. Krimmi ajakirjanik Oleg Krjutškov teatas, et jutt käib Nikolai Semenast, kelle kodus toimus Krjutškovi sõnum teisipäeva hommikul läbiotsimine.

Raadio Vabaduse juhtkond kontrollib seda informatsiooni.

Nikolai Semena on Krimmi ajakirjanik, kes on varem töötanud Ukraina väljaannete Den ja Zerkalo Nedeli heaks. Samuti on ta Moskva ajalehe Izvestija endine korrespondent. Praegu on ta pensionil.

Esmaspäeval teatas Poklonskaja, et kriminaalvastutusele hakatakse võtma ka neid, kes ei tunnista 2014. aasta Krimmi Venemaaga ühinemise referendumi tulemusi. Nii toetas ta Venemaa uurimiskomitee esimehe Aleksandr Bastrõkini algatust.