Tegemist on juba teise Qantase lennukiga toimunud intsidendiga vähem kui nädala jooksul. Reedel oli Qantase lennuk sunnitud Filipiinidel hädamaandumise tegema, teatab agentuur Xinhua.

Qantas väitis esmaspäeval, et maandumine Adelaide’is oli puhtalt ettevaatusabinõu ja lennuk polnud hetkegi ohus, kuid reisijad, keda Filipiinidel juhtunu oli hellaks teinud, ütlesid, et lennukis tekkis paanika, kui piloot probleemist teatas.

„Lennukis valitses täielik kaos ja nad pidid otsa ümber keerama ja Adelaide’i tagasi pöörduma,” ütles Lõuna-Aafrikast pärit reisija Gunter Kubler. „Nad pidid uue lennuki tooma, aga ma ei usalda neid ja sõidan Melbourne’i kas bussi või rongiga.”

Lennukompanii esindaja Sophia Connolly väitis teisipäeval, et kõik lennuki pardal viibinud jäid rahulikuks.

„Qantase lend 692 Adelaide’ist Melbourne’i pöördus varsti pärast õhkutõusmist rutiinselt lennuväljale tagasi, sest indikaator näitas, et üks teliku luuk ei sulgunud,” luges Connolly ette valmiskirjutatud avalduse.

Reedel tegi Qantase Boeing 747 Filipiinidel hädamaandumise, sest lennuki keres oli autosuurune auk. Uurijate sõnul võis auk tekkida hapnikuballooni plahvatusest.