„Me oleme seega muutunud võimeliseks võtma tarvitusele kõik vastumeetmed, vabana igasugustest kokkulepetest,“ teatas Põhja-Korea välisministeerium BBC Newsi vahendusel. „USA on täielikult vastutav kõikide tagajärgede eest. Rahu on meile väga kallis, aga rahva väärikus ja riigi suveräänsus on meile kallimad.“

ÜRO julgeolekunõukogu nõudis esmaspäeval karmimaid sanktsioone Põhja-Korea vastu ning teatas, et kui Põhja-Korea peaks veel rakette välja laskma, võetakse tarvitusele edasised meetmed.

„Me lükkame resoluutselt ja täielikult tagasi ÜRO julgeolekunõukogu põhjendamatu käitumise, mis rikub Korea Rahvademokraatliku Vabariigi seaduslikku õigust saata välja satelliite,“ öeldakse Põhja-Korea avalduses.

Rahvusvaheline aatomienergiaagentuur IAEA teatas kolmapäeval, et on Pyongyangi avaldusest teadlik.

„Võttes arvesse seda teadet, arvame me, et ei ole tõenäoline, et agentuur saadab delegatsiooni KRDV-sse vastuseks kutsele 2012. aasta 16. märtsist,“ ütles IAEA pressiesindaja Gill Tudor.

ÜRO sanktsioonide komiteel on nüüd kaks nädalat aega teha ettepanekud edasiste meetmete tarvituselevõtuks Põhja-Korea vastu.

Lõuna-Korea teadete järgi näitavad Põhja-Koreas tehtud fotod, et riik võib ette valmistada kolmandat tuumakatsetust.