USA kinnitab, et õppused on oma iseloomult kaitsele orienteeritud ja harjutatakse provokatsioonidele vastamist, kuid Põhja-Korea väidab, et valmistutakse sissetungiks ja Kim Jong Ili režiimi kukutamiseks, vahendab CNN.

Põhja-Korea armee teatas pühapäeval, et annab vastulöögi täiemõõtmelise rünnakuga, et lõpetada USA imperialistide sõjaline okupatsioon Lõuna-Koreas. Samuti lubas Põhja-Korea armee, et maailm näeb Souli uppumas leekidemerre, mis purustab igasuguse vastupanu.

Põhja-Korea ähvardas lisaks tulistada kohti, kust Lõuna-Korea aktivistid ja poliitikud on välja lasknud õhupalle, mis kannavad propagandalendlehti ja DVD-sid, milles räägitakse valitsustevastastest meeleavaldustest Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas. Mõnikord saadetakse õhupallidega teele ka toitu ja riideid. Pyongyang on selle hukka mõistnud kui psühholoogilise sõja.

Kahtedel õppustel, millest üks lõpeb 10. märtsil ja teine asprilli lõpus, osaleb 12 300 USA sõjaväelast, kellest paljud tulevad väljaspool Lõuna-Koread paiknevatest üksustest. Osa võtab ka 200 000 Lõuna-Korea sõjaväelast. Teadetekohaselt saabub õppustele ka USA lennukikandja, kuid seda pole kinnitatud.