Politseiallika teatel polnud aga oht tõsine. Kaks meest võeti seoses selliste kahtlustega küll kinni, kuid vabastati süüdistust esitamata ning nad sõidavad Venemaale tagasi.

Ajaleht Sunday Times ütles, et mehed, üks neist Vene eriteenistuse endine palgamõrvar, olid kavandanud Putini tapmist snaiprilasuga tolle välisvisiidil viibimise ajal.

Ajalehe andmetel tundis endine Vene agent Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) kõrget ametnikku, kellel oli teavet Putini liikumisest välismaal. See võimaldas atentaati kavandada.

Briti politseile rääkis väidetava vandenõu üksikasjadest FSB endine ohvitser Aleksander Litvinenko, kes oli Suurbritanniasse pagenud kolm aastat tagasi. Üks vandenõulane olevat temaga ühendust võtnud, märkis ajaleht.

Briti politseiallika sõnul vahistati möödunud pühapäeval seoses arvatava vandenõuga 40- ja 36-aastane mees, kuid mõlemad vabastati reedel pärast ülekuulamisi süüdistust esitamata.

“Kui Scotland Yard saab selliseid vihjeid, peab ta uurima, kas need on tõesed. Tundub, et antud juhul ei olnud,” ütles allikas Reutersile.

Kui Litvinenko põgenes Suurbritanniasse, ütles tema advokaat oma kliendile viidates, et Vene eriteenistused kavatsesid tappa tuntud ärimeest Boriss Berezovskit. FSB lükkas süüdistused ümber.

Berezovski, kellele Suurbritannia andis möödunud kuul asüüli, väitis samuti hiljuti, et Vene eriteenistuse agendid kavandasid tema tapmist Londonis.