Erinevalt kahtedest eelmistest valimistest 1996. ja 2000. aastal ei ole kandidaatide nimekirjas marurahvuslast Vladimir Žirinovskit, kommunistide juhti Gennadi Zjuganovit ega Grigori Javlinskit liberaalsest parteist Jabloko.

Kõik kolm otsustasid mitte kandideerida, kui Putini-meelne Ühtne Venemaa sai detsembrikuistel duumavalimistel ülekaaluka võidu.

Žirinovski Liberaaldemokraatlik partei paneb välja poliitikuna tundmatu 50-aastase endise poksija Oleg Maljuškini.

Kommunistid, kes valimiste järel jäid duumas suuruselt teiseks parteiks, on presidendikandidaadiks esitanud vähetuntud põllumajandustegelase Nikolai Haritonovi.

Liberaalse opositsiooni lipukandjana astub võitlusse Irina Hakamada Paremjõudude Liidust, kes aga kandideerib sõltumatuna.

Duumavalimistega tähelepanu pälvinud uus sotsialistlik-rahvuslik blokk Kodumaa on välja pannud endise keskpanga presidendi Viktor Geraštšenko, kes viis Venemaa 1998. aasta finantskriisist välja.

Sõltumatuna kandideerib üks Kodumaa kaasesimehi — majandustegelane Sergei Glazjev.

Föderatsiooninõukogu esimees Sergei Mironov, kes on Putini kindel liitlane, kandideerib vähetuntud Elu Partei esindajana, kuid on lubanud jätkuvalt Kremli liidrit toetada.

Paguluses viibiv ärimees Boriss Berezovski on lahingusse saatnud oma liitlase Ivan Rõbkini.

Presidendikandidaatide nimekirja lõpetavad Žirinovskiga võrreldav avalikkuse irriteerija, ravimimiljonär Vladimir Brõntsalov ja ettevõtja Anzori Aktsentjev.