Aleksander II tegi Venemaal teatavasti lõpu pärisorjusele (ehk sisuliselt feodalismile) ja viis läbi rea kodanlikke reforme. Samamoodi püüab Putin viia riigi 20.sajandi lõpul Venemaad haaranud kaosest lääneliku tsivilisatsiooni rüppe nagu seda soovis omal ajal ka Aleksander II.

Times märgib, et Putin jätkab vene monarhide klassikalisi traditsioone Suurvene impeeriumi rajamisel. See avaldub nii välispoliitikas, kus Venemaa sekkub maksimaalselt paljudesse maailma majanduslikesse ja poliitilistesse protsessidesse. Sama toimub ka sisepoliitikas, kus jätkub mõttetu sõda Tšetšeenias. Kremli juhid ei taha aru saada, et muutunud pole mitte niivõrd Venemaa, kui just muu maailm, mis elab teiste riikide siseasjadesse mittesekkumise põhimõtteid järgides.

Väljaande arvates on Putin pärinud Romanovide dünastia tsaaridelt aga üksnes negatiivsed momendid. Kui vene president läheb edasi sama teed, ootab tema valitsemise lõppu vältimatu krahh nagu juhtus Romanovidega 1917. aastal. Kui aga Putin mõistab kõiki muutusi, mis on maailmas toimunud viimaste aastate jooksul, on tal reaalne šanss lahendada riigi probleemid, millega ei saanud 300-aastase valitsusaja jooksul hakkama Romanovid ja hiljem 70 aasta jooksul bolševikud ning minna Venemaa ajalukku Vladimir Suurena.