"Jah, ma olen haige ning saan vastavat ravi," sõnas Peskov. Ta lisas, et kohtus Putiniga viimati enam kui kuu aja eest.

Haigestus ka tema naine Tatjana Navka. Ta kinnitas Vene meedias, et nii tema kui abikaasa viibivad haiglas. "Kõik on hästi. Juba kahe päevaga tundsin end taas hästi ning palavik läks alla. Räägitakse, et naised põevad seda viirust kergemini, ilmselt vastab see tõele." Ta kinnitas, et ka Peskovi ravi kulgeb hästi.

Navka viitas, et perekond oli enne haigestumist isolatsioonis, tõsi - Peskov käis vahepeal tööl. Naine arvab, et ilmselt pidi Peskov haiguse saama mõnelt inimeselt, kellega tööl kokku puutus. Ta oli perekonnas ka esimene, kes haigestus.

Aprillis haigestus ka peaminister

Kremlist on kinnitatud, et Putini puhul tehakse kõik, et nakatumist vältida. Ta ei viibi hetkel Moskvas ja koosolekuid peab videokõnede abil.

Peskov pole Venemaal esimene kõrgem riigitegelane, kes haigestunud. Aprilli lõpus diagnoositi koroonaviirus peaminister Mihhail Mišustinil.

Kui paljudes riikides üle maailma on koroonapuhang kontrolli alla saadud, siis Venemaal on olukord sootuks teine. Iga päev lisandub väga palju nakatunuid. Viimastel andmetel on nakatunuid kokku 232 243, surnud on 2116 inimest.