Moskva stuudios, kus toimub vestlus, ei viibi seekord mitte ainult võimuerakonna Ühtne Venemaa ja ülevenemaalise rahvarinde esindajad, vaid ka „telekanalite ühel või teisel aasta jooksul domineerinud teemal tehtud reportaažide kangelased“. Peskovi sõnul võivad nad esitada oma kommentaarid, polemiseerida, midagi lisada ning presidendi vastustega nõustuda või mitte nõustuda, kui puudutatakse nende teemat, vahendab Lenta.ru.

Otseliinist osavõtjad jagatakse Peskovi sõnul ameti järgi Venemaa kuue regiooni vahel. Nende hulgas on kultuuriintelligentsi ja teaduse esindajad, tudengid, Suure Isamaasõja veteranid, sõjahaudade otsingurühmade esindajad, külaelanikud ning kasulastega paljulapseliste perede esindajad.

Peskovi hinnangul saavad orbude lapsendamise süsteemi puudutavad küsimused olema otseliinil Putiniga kõige kuumemad. Lisaks sellele puudutatakse rahvusvahelisi, majanduslikke ja sotsiaalküsimusi. Peskov teatas, et president orienteerub otseliinil vastuste kvaliteedile, mitte kvantiteedile. Küsimused saate viimase osa kiireteks vastusteks valib Putin välja isiklikult.

Kes valib välja ülejäänud küsimused ja stuudiokülalised, Peskov ei täpsustanud. Varem kinnitasid Vene meediaväljaanded, et otseliinid toimuvad stsenaariumi järgi, mis on Putini pressiteenistusega varem kooskõlastatud.

Peskov selgitas, et Putini jaoks ei ole olemas informatsioonifiltreid: kui tal ei ole aega, et iseseisvalt internetis käia või televiisorit vaadata, valmistab pressiteenistus Putinile ette kokkuvõtted erinevate meediakanalite, nii televisiooni kui ka trüki- ja internetiväljaannete uudistest. „Valikupõhimõtteid seal ei ole, see on kõikide meediakanalite teleuudiste voog,“ selgitas Peskov. Lisaks nendele kokkuvõtetele saab president ettekandeid ministeeriumidelt ametkondadelt ja eriteenistustelt.

Putini otseliin toimub 25. aprillil. Seda kannavad üle telekanalid Pervõi Kanal, Rossija 1 ja Rossija 24 ning raadiojaamad Majak, Vesti FM ja Radio Rossii. Mõne tunni jooksul vastab Putin venemaalaste küsimustele. Neid võib esitada interneti, telefoni või SMS-i teel.

Eelmine otseliin oli eetris 2011. aasta detsembris. See kestis neli ja pool tundi ja oli kõige pikem ajaloos. 2012. aastal korraldas Putin otseliini asemel suure pressikonverentsi.