Putin oli viimati isiklikult ÜROs kõnet pidamas kümme aastat tagasi. Enne kõnet spekuleeriti, et Putin tuleb välja oma suure plaaniga, kuidas Islamiriigi terroristidega võideldes pääseda Ukraina sõja tõttu kehtestatud sanktsioonidest ja saada maailma toetus Krimmi annekteerimisele.

Tund aega enne Putinit kõneles USA president Barack Obama, kes põrmustas igasuguse lootuse, et USA võiks nõustuda Ukraina territoriaalse terviklikkuse rikkumisega. Obama kordas ka oma toetust demokraatiale ja rahumeelsele probleemide lahendamisele.

Putini kõne oli sisult natuke tagasihoidlikum, kui oletati. Nagu tavaks, alustas ta meenutusega natsismi hävitamisest 70 aastat tagasi ja meenutas hea sõnaga Jalta kokkuleppeid.

Seejärel rääkis ta pikalt sellest, kui ohtlik on kogu maailmale terrorism ja eriti Islamiriik. Putini sõnul tuleb terrorismi vastu võideldes toetada Süüria president Bashar al-Assadi valitsust, mis koos kurdidega on ainsad tõelised terroristide vastu võitlejad.

Nagu ikka, kritiseeris ta ka NATO laienemist ja NATO sõjalise infrastruktuuri liigutamist uute liikmesriikide territooriumile. Lääneriigid on tema sõnul pannud endised Nõukogude Liidu liikmesriigid võltsvaliku ette, kus tuleb valida lääne ja Ida vahel.

Ukrainas toimunud revolutsioon oli tema sõnul väljastpoolt ajendatud sündmus, mida ajendasid vaenulikud välisjõud.