Tribuutbänd Björn Again lennutati Moskvasse Londonist ja sõidutati seejärel enam kui 300 kilomeetri kaugusele põhja poole Valdai järve lähedale, kus neid hoiti sõjaväebarakkides. Alles õhtul, kui nad valmistusid väikeses saalis esinemiseks, said nad teada, kes on publikuks, kirjutab The Times.

Bändis blondi Agnetha Fältskogi etendav Aileen McLaughlin ütles, et Putin ja tema naissoost kaaslane istusid diivanil, mida varjas pitskardin. 22. jaanuaril toimunud kontserdil viibis kohal veel pool tosinat inimest.

„See oli väikseim publik, kellele me esinenud oleme, aga Putin tõesti nautis seda, karjus „braavo” ja plaksutas koos teistega käsi,” rääkis McLaughlin. Lava ees istus turske ihukaitsja, kes jälgis bändi iga liigutust. Bändiliikmetele anti karm korraldus kontserdi jooksul lavalt mitte lahkuda.

Pärast kontserti bändi Putiniga kohtuma ei kutsutud. Selle asemel viidi nad tagasi barakki, samal ajal kui peaminister ja tema külalised vaatasid ilutulestikku.

„Kõik olid peenelt riides – Putinil oli ees kikilips ja naine oli kaunis pikas kreemikas kleidis,” ütles McLaughlin. „Ma eeldan, et see oli tema naine, aga ma nägin teda kardina tõttu ainult vilksamisi.”

Björn Againi asutaja Rod Stephen ütles, et kogu lavatehnika oli šõu jaoks ostetud tuttuuena. Turvanõuded olid nii karmid, et bändil soovitati pärast kontserti mitte jalutama minna, sest igal pool pidid varitsema snaiprid.

Kuigi Putin pole varem avaldanud, et on 1970. aastate Rootsi superbändi fanaatik, on tema nõrkus pidude vastu teada. Putin on tihe külaline Itaalia peaministri Silvio Berlusconi villas Sardiinia saarel, kus riigimehi on lõbustanud šõutantsijad.