Kolerov tõsteti Leedu piirivalvurite poolt Valgevenega piiril Moskva-Vilniuse rongilt maha kui „riiki sisenemiseks ebasoovitav isik". Piirivalvest öeldi Leedu Delfile, et Regnumi peatoimetajal paluti kell 7 hommikul Kena piiripunktis rongist lahkuda.

Seda tehti pärast Leedu migratsiooniameti nn musta nimekirja kontrollimist. Piirivalvest öeldi, et Venemaa kodanikku Kolerovi kinni ei peetud, ta on vaba ja võib sõita kuhu iganes, välja arvatud Leetu. Schengeni viisa oli mees saanud Poola saatkonnalt.

Ajakirjaniku kutsus Leetu ajaleht Litovskij Kurjer, kelle esindajate sõnul pidi mees osalema Vene-Leedu suhetest rääkival ümarlaual. Regnumi peatoimetaja pidi tegema Vilniuses ettekande teemal „Venemaa ja Leedu suhete arengu ajaloolised ja geoökonoomilised tingimused".

Üks ürituse korraldajatest Deniss Tarassenko rääkis, et üritus siiski ära ei jää ning Kolerov osaleb sellel mobiili ja Skype'i vahendusel otse Kenast kuni pärastlõunani, mil ta istub Minski rongi peale.

Lisaks pidid üritusel osalema ka Balti Meediakeskuse politoloogist juht Igor Pavlovski, Vilniuse geopoliitiliste idauuringute keskuse direktor Laurynas Kasčiūnas, Ida-Euroopa uuringute keskuse poliitilise analüüsi ja uuringute osakonna juht Laurynas Jonavičius, Vilniuse ülikooli rahvusvaheliste suhete ja poliitteaduste instituudi esindaja Nerijus Maliukevičius ning Leedu seimi väliskomitee liikmed.