Putin on superkangelase osas uues mobiiltelefonimängus „Ära jama Putiniga“. Roll on Venemaa teraspresidendile ideaalne, ütles mängu looja, Belgia programmeerija Michele Rocco Smeets RIA Novostile.

„Putinil on kõva mehe kuvand ja ta ei karda oma käsi määrida,“ ütles Smeets. „Ta käib jahil, ta ratsutab, ta tulistab. Juht peab olema tugev ja minu arvates on Putin ainus juht maailmas, kes tõesti sellele kuvandile vastab.“

Kuigi Putin etendab mängus positiivset kangelast, ei peegelda mäng mingeid poliitilisi vaateid, rääkis Smeets. „Ma ei toeta sotsialismi – mulle lihtsalt meeldib see mees (Putin) inimese ja juhina.“

Mängus esineb Putin pressikonverentsil, kus nõuab Venemaa videomängude tööstuse läänestamist. Zombide armee ründab üritust ja tapab kõik peale Putini ja Ameerika videomängueksperdi Mike'i.

Mängu dialoog koosneb Putini reaalses elus öeldud lausetest, teatas Smeets.

Kui Putin on tapnud ühe zombi tavalise kirjutusvahendiga, ütleb ta: „Andke mu pastakas tagasi!“ See ütlus on pärit 2009. aastast, kui Putin külastas Pikaljovo linna ning viskas pastaka oligarh Oleg Deripaskale ja käskis tal alla kirjutada kokkuleppele sealse tehase taaskäivitamiseks. Seejärel nõudis ta Deripaskalt pastaka tagasi.

Smeetsi eelmises mängus „Jookse, Snowden, jookse“ kogub USA rahvusliku julgeoleku agentuuri (NSA) endine kaastöötaja Edward Snowden mälupulki ja sülearvuteid, põgenedes samal ajal NSA agendi Jake'i eest. Snowden võib mängus helistada „Onu Putinile“, et viimane viskaks vesinikupommi.

„Ära jama Putiniga“ on tasuta mäng ning on iOS-i ja Androidi jaoks kättesaadav umbes 31. oktoobri paiku.