Putin märkis, et tänane pidupäev on Venemaa ja tema rahva püha veresideme sümbol, vahendab TASS.

„Ja sellises ühtsuses, ustavuses kodumaale on meie jõud, veendumus ja väärikus,“ ütles Putin.

Putin nimetas võidupäeva pidupäevaks, milles on ühte sulanud rõõm, mälestus ja kurbus. „9. mai on nii riiklik kui ka väga isiklik, perekondlik pidu,“ lausus Putin.

Presidendi sõnul ühendavad venemaalasi sügavad, läbini tungivad tunded isade, vanaisade ja vanavanaisade vastu. „Täna täname me südamest neid, kes on rivis, kes on kõrval. Ega varja sealjuures oma uhkust ja pisaraid: me langetame pead poegade, tütarde, isade, emade, vanaisade, meeste, naiste, vendade, õdede, väeosakaaslaste ja sõprade helge mälestuse ees, kõigi nende, kes sõjast tagasi ei tulnud, kõigi, keda enam meiega ei ole,“ ütles Putin.

Putin rõhutas, et just nimelt nõukogude rahvas, kes purustas Suure Isamaasõja aastatel vaenlase, tõi vabaduse teistele maadele ja rahvastele.

„Meie isad ja vanaisad said jagu võimsast, halastamatust vaenlasest, kelle ees andsid alla ja taganesid paljud maad. Just nimelt nõukogude rahvas tõi vabaduse teistele rahvastele, just meie sõdurilt said natsid ja nende käsilased täieliku karistuse miljonite ohvrite eest, kogu ebainimlikkuse ja vägivalla eest meie maal,“ rõhutas Putin.

Putini sõnul ilmnes rindemeeste ja tagala malevlaste kangelastegudes „meie rahva tõeline elujõud, tema ühtsus, võiduvaim ja armastus sünnimaa vastu“.

Putin märkis, et ajaloo õppetunnid näitavad, et rahu planeedil ei kindlustu iseenesest. Ta kutsus üles olema valvas ja juhtis tähelepanu topeltstandardite lubamatusele ja nende lühinägelikule liigsallivusele, kes lasevad küpseda kuritegelikel plaanidel.

„Täna on tsivilisatsioon taas kokku põrganud julmuse ja vägivallaga, terrorism on muutunud ülemaailmseks ohuks,“ rõhutas Putin. „Me peame selle kurja võitma.“

Putini sõnul on Vene sõdurid ja komandörid tõestanud, et on Suure Isamaasõja kangelaste väärilised järeltulijad ja kaitsevad auga kodumaa huve. Putin väljendas veendumust, et tänased veteranid on õiglaselt uhked oma pojapoegade ja pojapojapoegade üle. „Nad ei vea alt ning annavad alati välja võrdluse suure võiduga, sangarliku võitjate põlvkonnaga,“ ütles Putin lõpetuseks.