Putini sõnul jätab Venemaa endale õiguse USA-le vastata, kuid ei lasku „köögidiplomaatia“ tasemele, vahendab TASS.

"Kodumaale naasvad Vene diplomaadid veedavad uusaastapuhkuse sugulaste ja lähedaste ringis - kodus. Me ei hakka Ameerika diplomaatidele probleeme tekitama. Me ei saada kedagi välja," ütles Putin.

Putin lisas, et Venemaa ei hakka takistama perekondadel ja lastel nende jaoks harjumuspäraste puhkusekohtade kasutamist uusaastapidudeks. "Veelgi enam, kutsun kõiki Venemaale akrediteeritud Ameerika diplomaatide lapsi uusaasta- ja jõulupeole Kremlisse," teatas Putin.

"Jättes endale õiguse vastumeetmetele ei lasku me vastutustundetu "köögidiplomaatia" tasemele ning edasised sammud Vene-Ameerika suhete taastamiseks seame me, lähtudes poliitikast, mida ajab president Donald Trumpi administratsioon," kuulutas Putin.

„USA lahkuva administratsiooni ebasõbralikke samme hindame me provokatsioonilisteks, Vene-Ameerika suhete edasisele õõnestamisele suunatuiks,“ ütles Putin. „See on selgelt vastuolus nii Vene kui ka Ameerika rahva põhihuvidega, võttes arvesse Venemaa ja USA erilist vastutust ülemaailmse julgeoleku säilitamise eest, ning teeb kahju kogu rahvusvaheliste suhete kompleksile,“ teatas Putin.

Putin õnnitles nii Barack Obamat kui ka Donald Trumpi uue aasta puhul.

„Kahju, et president Obama administratsioon lõpetab oma töö sellisel moel, aga sellest hoolimata õnnitlen ma teda ja tema perekonnaliikmeid saabuva uue aasta puhul,“ öeldakse Putini avalduses. „Õnnitlen ka valitud presidenti Trumpi, kogu Ameerika rahvast! Soovin kõigile heaolu ja õitsengut!“