Putini sõnul on juurdlusel õnnestunud 24. jaanuaril Moskva suurimas lennujaamas sooritatud terrorirünnakuga seotud kuritegu täielikult avastada. „Juurdlus käib, inimesed töötavad, töötavad tulemusrikkalt,“ ütles Putin kohtumisel Pervõi Kanali ajakirjanikega.

Täpsustavale küsimusele kas on juba selles osas juhtlõngade või põhjuseid teada, ütles valitsusjuht vastuseks, et kogu terrorirünnak, mida Putin nimetas „absoluutseks julmuseks“, on avastatud.

„Nad (terroristid – toim) ei saa tihtipeale isegi aru, mida nad tahavad. Ei suuda oma nõudmisi formuleerida. See on lihtsalt selline kõigi anarhistlik terrorism kõigi vastu: riikluse vastu, olemasoleva võimu vastu, riigi vastu,“ rõhutas Putin.

Seevastu president Medvedev valas terava kriitikatulvaga üle Domodedovo tragöödia korraldajate paljastamisest teatama tõtanud ametiisikud ning kinnitas, et asi pole kaugeltki lõpule viidud.

„Pean seda täiesti lubamatuks, kui veel enne kõigi juurdlusprotseduuride läbiviimist, kohtu ette saatmist, otsuse väljakuulutamist ja selle jõustumist keegi teatab kuriteo, eriti nii ränga, paljastamisest,“ ütles riigipea kohtumisel FSB direktori Aleksandr Bortnikovi ja Föderaalse juurdluskomitee juhi Aleksandr Bastrõkiniga.

Peapesu saanud Bortnikov oli varem teatanud, et seoses juurdlusega on mitu inimest kinni peetud, kes omavad terrorirünnaku korraldajate ja ettevalmistuse osas informatsiooni.

FSB šefi sõnul oli enesetaputerroristiks 20-aastane Põhja-Kaukaasiast pärit mees, kes liitus augustis 2010 mässulistega. Plahvatuse korraldanud terroristi kehaosade uurimisel selgus, et noormees oli suure koguse „tugevatoimeliste narkootiliste ja psühhotroopsete ainete mõju all, rõhutas Bortnikov.