„Tuleb vaadata, mis sanktsioonid, tuleb neid uurida kiirustamata, rahulikult,“ ütles Putin, märkides, et Washingtoni selline tegevus ajab Vene-Ameerika suhted tupikusse ja kahjustab neid. „Mis puudutab sanktsioonimeetmeid, siis on neil reeglina bumerangiefekt ning ilma mingi kahtluseta ajavad need praegusel juhul Vene-Ameerika suhted tupikusse ja teevad väga tõsist kahju. Ma olen veendunud, et see on vastuolus Ameerika riigi ja Ameerika rahva rahvuslike pikaaegsete strateegiliste huvidega,“ sõnas Putin Lenta.ru vahendusel.

Sanktsioonid võivad Putini arvates kahjustada USA firmasid. „Näiteks suured kompaniid tahavad töötada Venemaal, aga põrgates teatud piirangutele, kaotavad nad oma konkurentsivõime võrreldes teiste energeetikakompaniidega,“ seletas Putin, tuletades meelde, et Venemaa on lubanud oma mandrilaval tegutseda ExxonMobilil.

„No mida, kas nad ei taha, et ta seal töötaks? Nad teevad kahju oma suurematele energeetikakompaniidele ja mille pärast see kõik? Selle pärast, et, olles teinud ühe vea, jääda kindlaks teisele? Ma leian, et see on, kui mitte muud, siis ebaprofessionaalne lähenemine,“ ütles Putin.

Putin ütles, et varem või hiljem tuleb sellised rahvusvaheliste probleemide lahendamise viisid ära kaotada ja kahjud tuleb kanda nende arvele, kes neid tekitavad.

Putin märkis, et Venemaa on avatud läbirääkimistele. „Ma loodan, et terve mõistus, soov reguleerida probleeme diplomaatiliste vahenditega jääb peale,“ ütles Putin, süüdistades USA-d agressiivses ja üsna ebaprofessionaalses välispoliitikas.

USA karmistas Ukraina-konflikti tõttu Venemaale kehtestatud majandussanktsioone, võttes sihikule pangad, kaitsetööstuse ja energiafirmad.

BBC vahendab, et sanktsioonid puudutavad muuhulgas taolisi suurettevõtteid nagu Gazprombank, Rosneft ja Novatek, samuti juhtivaid ametnikke Venemaalt ja Ida-Ukrainast.

New York Times kirjutab, et kuigi värsked sammud ei lõika ära Venemaa majanduse terveid harusid, on värsked sanktsioonid märkimisväärselt tõsisemad kui senised reisi- ja rahanduslikud piirangud. Uued sammud takistavad nimetatud ettevõtetel oluliselt ligipääsu USA võlaturgudele.