Putin esines ühisel pressikonverentsil Ungari peaministri Viktor Orbániga, teatas Ukraina uudistesaade TSN UNIAN-i vahendusel.

„Loomulikult on kaotada alati halb, see on alati häda võidetutele, eriti kaotada eilsetele kaevuritele või traktoristidele. Aga elu läheb edasi, pole vaja selle juurde kinni jääda,“ ütles Putin.

Lisaks sellele peab Venemaa president Ukraina sõjaväelasi Debaltseves „mädapaiseks“ ning ta ütles, et sellele probleemile tuleb lõpp teha.

„Tuleb teha lõpp probleemile, mis on seotud ümber piiratud grupeeringuga. Meie ühine ülesanne seisneb selles, et päästa sellesse katlasse jäänud inimeste elusid. Ja et see mädapaise ei süvendaks halbu suhteid ametlike võimude ja Donbassi vastupanuvõitlejate vahel,“ ütles Putin.

Putini sõnul on üldiselt märgata lahingutegevuse aktiivsuse langust.

„Kordades on vähenenud kokkupõrked Debaltseve piirkonnas. See, mis seal toimub, oli prognoositav ja seletatav,“ ütles Putin.

Putin seletas seda sellega, et juba nädal enne Minski kokkuleppeid olid Ukraina väed piiramisrõngas. Seetõttu oli ette näha katseid piiramisrõngast välja murda, mida väljastpoolt blokeeritakse.