Putini sõnul saavutas Ühtne Venemaa valimistel hea tulemuse olukorra halvenemise taustal majanduses ja sotsiaalsfääris ning kodanike reaalsete sissetulekute kahanemise taustal, vahendab RBK.

„Nende raskuste tingimustes, suure ettemääratuse, riskide, valivad inimesed niinimetatud stabiilsuse. Ja usaldavad juhtivat poliitilist jõudu, valitsust. Valimistulemused on veel meie kodanike reaktsioon Venemaale sisemise surve avaldamise katsele, ähvardustele, sanktsioonidele, katsetele kõigutada olukorda seestpoolt,“ ütles Putin.

Putin andis ka hinnangu valitseva erakonna saavutustele. Ööl vastu esmaspäeva saabus ta koos peaminister Dmitri Medvedeviga Ühtse Venemaa valimisstaapi. „Kindlusega võib öelda, et partei jõudis väga hea tulemuseni. Võitis,“ märkis siis Putin.

„Keeruline, raske, aga inimesed hääletasid ikkagi Ühtse Venemaa poolt,“ ütles Putin. „Igal juhul näevad inimesed, et Ühtse Venemaa esindajad pingutavad reaalselt inimeste pärast, töötavad siiralt. Töötavad niivõrd efektiivselt kui võimalik.“ Putini sõnul võivad skeptikud öelda, et mitte nii hästi, kui oleks võimalik, aga paremini ei tööta lihtsalt keegi.