Gesseni sõnul kutsus Putin ta pärast vallandamist kohtumisele, millel osales ka Vokrug Sveta omanik Sergei Vassiljev. Seal tehtigi ettepanek tööle naasta. Ajakirjanik lükkas selle tagasi, sest ei saa töötada ajakirjas, kus peatoimetaja nimetab Putin, vahendab Lenta.ru.

Gesseni sõnul ütles Putin talle, et tal ei olnud õigus, kui ta otsustas mitte saata korrespondenti kajastama presidendi lendu deltaplaanil kurgede päästmiseks. Samas ei olnud Putini sõnul õigus ka Gesseni tööandjal, kes ta kohe vallandas. Siiski rõhutas Putin, et ajakirjas peab valitsema distsipliin.

Putin rääkis Gesseni sõnul, et mõtles kurgede päästmise aktsiooni ise välja. Gessen kinnitab, et Putin teab, et tema eelmised aktsioonid loomade päästmiseks olid lavastatud (tiiger, kellele Putin kaelarihma kaela pani, võeti loomaaiast ja jääkaru hoiti rahustite all mitu päeva). Ajakirjaniku sõnul tunnistas Putin ka, et amforad, mis ta merest välja tõi, olid sinna pandud. Putini sõnul on aga peamine probleemile tähelepanu juhtida.