Interfaxi teatel rõhutas Putin kohtumisel Venemaa muftide liidu esimehe Ravil Gainutdinoviga, et sellist vaenu külvamist nagu täna Vladikavkazis ei tohi mingil juhul lubada.

„Kuriteod nagu täna Põhja-Kaukaasias on suunatud selleks, et külvata vaenu meie kodanike vahel. Me ei oma õigust seda lubada," rõhutas Vene valitsusjuht.

Putin oli kindel, et Vene moslemid annavad võitlusesse ekstremismiga otsustava panuse: „Ma tean, kuidas Venemaa islamikogukond suhtub sellistesse ekstremistidesse. Me tunneme tema toetust, eriti Põhja-Kaukaasia regioonis ja oleme selle üle tänulikud."

Peaminister ütles ülemmuftile, et koos ületatakse kõik need raskused. Ta märkis, et kuritegu toimus moslemite jaoks tähtsal päeval - Uraz Bairami (Eid ul-Fitr) pühal, mis traditsiooniliselt assotsieerub rahu ja üksmeelega.  

„Kahtlemata on need, kes terrorirünnakuid sooritavad ilma hinge ja südameta inimesed. Nende jaoks pole sõna otseses mõttes midagi püha. Meie otsene kohus on võidelda selliste kuritööde-kurjategijatega," rõhutas Putin.

Moskva miilits tugevdas sell plahvatuse järel linnas turvameetmeid - eriti pööratakse tähelepanu linna sisenevate Põhja-Kaukaasis numbrimärkidega autodele.

Vladikavkazi hommikuses turuplahvatuses hukkus 16 ja sai viga 133 inimest, nende seas ka viis väikest last ja kaks teismelist.