„Praegu on meie ees keeruline, ütleme otse, raske valik. Meie jaoks on püha nii 9. mai kui ka iga inimese elu,” lausus Putin eile nõupidamisel Venemaa Julgeolekunõukogu alaliste liikmetega, vahendab Interfax.

„9. mai paraadi läbiviimiseks tuleb selle ettevalmistamist alustada juba kohe praegu, aga riskid, mis on seotud epideemiaga, mille tipp ei ole veel möödunud, on veel erakordselt suured, ja see ei anna mulle õigust alustada praegu ettevalmistust paraadiks ja teisteks massiüritusteks,” jätkas Putin.

Putin kinnitas, et võiduparaad ja aktsioon „surematu polk” viiakse kindlasti läbi veel sel aastal. „Me sunnime taganema ohu, millega oleme vastamisi täna, ja siis viime kindlasti läbi kõik 9. maiks plaanitud üritused. Teeme seda soojalt ja pidulikult. Loomulikult tänavusel, 2020. aastal. Seda enam, et kogu see aasta on Venemaal kuulutatud mälestuse ja kuulsuse aastaks,” ütles Putin.

„Ma mõistan, et kõigi meie jaoks on just 9. mai võidupäev. See on meiega igavesti. Seda kuupäeva ennast ei ole võimalik ära jätta ega edasi lükata. Me ei teegi seda. Igas perekonnas meenutatakse ja austatakse sellel päeval omi kangelasi,” ütles Putin.

Kolmapäeval teatas riigiduuma riigikaitsekomitee esimees Vladimir Šamanov, et Venemaa veteranide organisatsioonid saatsid presidendile palve lükata paraad Moskvas koroonaviiruse tõttu hilisemale ajale. Pakuti kaks uut kuupäeva: 24. juuni ja 3. september.