„Mis juhtus viimastel aastatel Ukrainas on märkimisväärses osas eelmise USA administratsiooni ja Euroopa Liidu tegevuse tulemus,” ütles Putin Bloombergi vahendusel.

Putini sõnul on Venemaa ja Euroopa Liit muutunud selle tulemusena tekkinud Ukraina sisepoliitilise olukorra pantvangideks. Ukraina sisepoliitiline olukord ei andnud Putini väitel mingit võimalust gaasitülis kokkuleppele jõuda.

Putini sõnul on ta ettevaatlikult optimistlik suhete paranemise suhtes USA-ga, nüüd kui Valges Majas on Barack Obama.

Kuigi USA-Venemaa suhted jõudsid Bushi ametiaja viimastel kuudel külma sõja järgsesse madalseisu, leiab Putin, et on olemas teatavaid märke, et Obama on ümber hindamas poliitilisi otsuseid, millele Venemaa vastu on, sealhulgas Ida-Euroopa raketikilpi ning Ukraina ja Gruusia NATO liikmelisust puudutavaid.

„Obama siseringis öeldakse, et raketikilbiga pole vaja kiirustada ja see vajab põhjalikumat analüüsi, ning me tervitame selliseid avaldusi,” ütles Putin.

Ka teises Venemaale tähtsas küsimuses, NATO laienemise osas, on Putini sõnul positiivseid signaale. „Nad ütlevad, et Ukrainale ja Gruusiale on võimalik pakkuda julgeolekut mitmel moel ja nende otsekohe NATO-sse vastuvõtmine ei ole hädavajalik,” ütles Putin. „Me tervitame seda ja oleme valmis osa võtma igasugusest diskussioonist, et välja töötada parimad võimalused rahvusvahelise julgeoleku tagamiseks.”