„Ma jälgisin meie USA kolleegide esimesi reaktsioone,“ ütles Putin kohtumisel enese loodud ülevenemaalise rahvarinde liikmetega RIA Novosti vahendusel. „Riigisekretär (Hillary Clinton) oli kiire valimistulemusi hindama, öeldes, et need on ebaausad ja ebaõiglased, juba enne seda, kui oli saanud (OSCE) demokraatlike institutsioonide ja inimõiguste büroo vaatlejate materjalid.“

Clintoni kommentaarid said Putini sõnul signaaliks Vene aktivistidele, kes alustasid aktiivset tööd USA riigidepartemangu toetusel.

Putini sõnul peab Venemaa kaitsma oma suveräänsust, tõrjudes välisriikide valitsuste katseid sekkuda tema siseasjadesse.

„Kui piiritagust raha investeeritakse poliitilisse tegevusse teises riigis, on see meie jaoks probleem,“ ütles Putin ja lisas, et Venemaa valimisprotsessi mõjutamiseks on kulutatud sadu miljoneid dollareid välismaa raha.

Karistusi neile, kes välisriikide valitsustega koostööd teevad, tuleb karmistada, kuulutas Putin.

„Me peame mõtlema meie seaduste parandamisele, et need, kes täidavad välisriikide ülesandeid, et mõjutada meie sisemisi protsesse, paremini vastusele võtta,“ ütles Putin.