Putin kohtus teisipäeval Paremjõudude Liidu liidri Sergei Kirijenko ja Ühtsuse fraktsiooni juhi Boriss Grõzloviga, kohtumise tulemusel sündis ühisavaldus.

Kirijenko ütles ajakirjanikele, et kui duumanõukogu on selle avalduse läbi vaadanud, võib Paremjõudude Liidu fraktsioon koos Isamaa/Kogu Venemaa ja Jabloko fraktsioonidega boikoti lõppeda ja istungitesaali naasta.

Kirijenko sõnul õnnestus teisipäeval Ühtsuse ja kommunistide fraktsiooni senine allianss murda. Nüüd olevat tekkinud põhimõtteliselt uus allianss: Ühtsus koos kolme väiksema fraktsiooni - Paremjõudude Liidu, Isamaa/Kogu Venemaa ja Jablokoga.

Kirijenko sõnul toetas ühtsus kõiki kolme fraktsiooni nõudmisi, tunnistades, et saadikuühendustel on alamkojas ebavõrdsed töötingimused, ning mööndes reglemendi muutmise vajadust.

Kirijenko sõnul peavad kolme boikoti väljakuulutanud fraktsiooni liidrid teisipäeva õhtul veel omavahel konsultatsioone ning tõenäoliselt otsustavad edaspidi istungitest osa võtta.

Interfaxi andmeil kavatseb Paremjõudude Liit boikoti lõpetamise korral pakkuda asespiikriks Boriss Nemtsovi ning seadusloome komitee esimeheks Pavel Krasheninnikovi.