Putin rõhutas, et vajaduse korral langetatakse täiendavad otsused koroonaviirusega võitlemiseks. Töövaba perioodi võidakse lühendada, vahendab Interfax.

Nagu ka sel nädalal jäävad töötama poed, apteegid, elutähtsad teenistused, arstid ja olulised ettevõtted.

„Lisan, et nagu varem jäävad tööle võimuorganid, mittekatkestatava tootmisega ettevõtted, meditsiiniasutused ja apteegid, esmatarbekaupade poed, kõik elutähtsad teenistused,“ ütles Putin.

Putin märkis, et koroonaviiruse oht säilib. „Nagu oletavad spetsialistid viroloogid, ei ole epideemia kõrghetk maailmas veel möödas, sealhulgas ka meie maal,“ ütles Putin.

Putin märkis, et seni on õnnestunud kaitsta vanemat põlvkonda ja lapsi. Moskvas aga olukorrast üle saada pole õnnestunud.

Putin teatas, et annab regioonide juhtidele volitused otsustada eriolukorra kehtestamise üle oma territooriumil sõltuvalt objektiivsest olukorrast kohapeal.

Putini sõnul erineb epidemioloogiline olukord regioonide ja isegi omavalitsuste vahel. Seetõttu hakkavad kubernerid ise otsustama, milline režiim kehtestada vastavalt presidendi ukaasile ja ja selle üle, millised tegevused peatada.

Esimese telepöördumisega seoses koroonaviirusega esines Putin 25. märtsil. Siis kuulutas ta välja töövaba nädala 28. märtsist kuni 5. aprillini. Lisaks sellele teatas ta konstitutsiooniparanduste rahvahääletuse edasilükkamisest.