„Täna õhtul lendab riigipea Siberi taigasse, kus ta puhkab ka oma sünnipäeval,“ teatas presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov esmaspäeval. Peskovi sõnul läks Putin 300-400 kilomeetri kaugusele lähimast tsiviliseeritud paigast, mistõttu ei ole puhkuse tingimused kindlasti statsionaarsed, vahendab ITAR-TASS.

Peskov selgitas, et selline marsruut valiti logistilistel kaalutlustel, sest kolmapäeval on presidendi töögraafikus üritus Siberi föderaalringkonnas. Peskov keeldus Putini puhkepäeva üksikasjadest rääkimast. „See on lihtsalt puhkus,“ ütles Peskov. Võimalikku küttimist või kalastamist puudutavatele küsimustele jättis ta vastamata.

„Ma ei tea,“ vastas Peskov küsimusele, millise joogiga pokaali tõstab Putin oma sünnipäeva tähistamiseks.

Peskov tuletas meelde, et eelnevatel aastatel pole Putin kunagi oma sünnipäeval vaba päeva võtnud ja on töötanud nagu tavaliselt.

Peskov juhtis tähelepanu sellele, et sel aastal pole Putinil mitte lihtsalt pingeline töögraafik, vaid erakordselt pingeline, ajuti ööpäevaringsele lähenev. Seetõttu otsustas riigipea teha väikese peatuse Siberi taigas, teel järjekordsele üritusele.

ITAR-TASS-i küsimusele, millise kingituse on administratsiooni töötajad Putinile ette valmistanud, vastas Peskov, et nagu tavaliselt saadetakse talle tervitustelegramm. „Need on soojad sõnad ülemusele,“ ütles Peskov.