Biden saabus Venemaale visiidile, et arendada sidemeid Vene presidendi Dmitri Medvedeviga, Putinil ei ole seni olnud Washingtoniga nii sõbralikke suhteid kui tema mantlipärijal, vahendab BNS.

"Kui Ameerika Ühendriigid ja Venemaa nõustuksid jõustama viisavaba režiimi enne Venemaad ja Euroopa Liitu, oleks see meie suhetes ajalooline samm," ütles Putin Bidenile.

"See kõrvaldaks kõik vanad stereotüübid Venemaa ja Ameerika Ühendriikide vahel. Me keeraksime väga tähtsa lehekülje ja kõik algaks otsast peale. See looks uue kõlbelise õhkkonna."

Ettepanek oli ootamatu ja selles ei olnud eelnevalt kokku lepitud, mis annab tunnistust Putini armastusest vaatlejaid rabavate avantüüride vastu.

Venemaa ja Euroopa Liidu viisavabaduse kehtestamise püüded on kestnud aastaid, kuid olulise eduta. Varem ei ole Putin teadaolevalt teinud ettepanekut tühistada viisarežiim külma sõja aegse põhivaenlase USA-ga.

Bideni vastust kõnelustel viibinud ajakirjanikud ei kuulnud, kuid tema tõlk ütles, et USA asepresidendi arvates on see "hea idee".