Venemaa riigijuht tegi ettepaneku suurendada konsultatsioonides osalevate poolte arvu „Euroopa riikide arvel ning teha seda Venemaa-NATO nõukogu raames”. Putin tuletas Bushile meelde ka mõned aastad tagasi saavutatud kokkulepet luua Moskvas ning ühes Euroopa linnas keskused, mis vahendavad infot rakettide väljalaskmiste kohta, kirjutavad Interfaks ja Lenta.Ru. „Analoogse keskuse võib luua mõnda Euroopa linna, näiteks Brüsselisse ja see oleks suletud süsteem, mis töötab reaalajas,” ütles Putin.

Kõneledes sellest, millised Euroopa riigid võiksid neisse konsultatsioonidesse lülituda, ütles Putin, et see on Euroopa riikide endi valik. Ta lisas, et konsultatsioonides mitte osalemine näitab omakorda, kuidas need riigid suhtuvad strateegilise koostöö küsimustesse ning just selline roll jääb nende osaks siis ka roll maailma poliitikas.

Vladimir Putin tegi samuti ettepaneku, mille kohaselt Venemaa on valmis lülitama koostööks USA-ga raketitõrjet puudutavasse infovahetussüsteemi riigi lõunaosas asuva radarijaama.

„Me oleme valmis vajaduse korral lülitama sellesse töösse mitte ainult Gabala radarijaama . Vajaduse korral oleme me valmis selle rekonstrueerima ja veel enam, kui sellest ei piisa, oleme me valmis lülitama sellesse süsteemi ka uue radarijaama, mis seisab Venemaa lõunaosas,” teatas Putin pressikonverentsil. „Sellisel juhul pole mingit vajadust rajada Euroopasse uusi objekte –radareid Tšehhi ja ründegrupeeringut Poolasse,” teatas Putin veendunult.

Bush tervitas vene kolleegi ettepanekut „regionaalse raketitõrje kontseptsiooni loomiseks”, kuid teatas, et USA ei kavatse loobuda kavadest rajada oma raketitõrjesüsteemid Ida-Euroopasee.

Kahe riigi presidendid arutasid ka Iraani tuumaküsimuse üle. „Me oleme lähedal sellele, et saata Iraanile otsustav läkitus,” tsiteerib AFP Bushi avaldust.

Ühisel pressikonverentsil ütles Bush Putini kohta: „Vahel räägib ta seda, mida ma ei tahaks kuulda. Aga ma tean, et ta räägib mulle alati tõtt”.

Eilsel, kahe riigipea kohtumise teisel päeval Bushide perekonna maakodus, jätkasid presidendid välispoliitiliste küsimuste arutamist vaheldumisi kalapüügiga George Bush vanema kaatrist ning jalutuskäikudega vabas looduses. USA riigipea perekond kinkis Putinile kaherattalise elektrisõiduki Segway.