„Ma ütleksin, et see on poliitiline retoorika, millel suurt mõtet ei ole ja mis ei võta arvesse asjade tegelikku seisu,“ vastas Putin intervjuus Prantsuse telekanali TF1 palvele kommenteerida karmi retoorikat, sealhulgas süüdistusi sõjakuritegudes Venemaa aadressil seoses õhurünnakutega Aleppos, vahendab RIA Novosti.

USA süüdistab Süüria ja Venemaa võime tsiviilelanike ja relvastatud opositsiooni pommitamises Aleppos. Damaskus ja Moskva väidavad, et annavad lööke terroristidele ning süüdistavad Washingtoni võimetuses mõõdukat opositsiooni mõjutada terroristidest eralduma.

„Ma olen sügavalt veendunud, et olukorra eest, mis on kujunenud regioonis tervikuna ja Süürias täpsemalt, kannavad vastutust eelkõige meie lääne partnerid ja esmajärjekorras loomulikult USA ja tema liitlased sealhulgas. Tuletagem meelde, kuidas kõik toetasid uisapäisa „araabia kevadet“? Noh, ja kus on see optimism? Millega see kõik lõppes?“ küsis Putin.

Putin tegi ettepaneku naasta nendes riikides olukorra juurde enne „araabia kevadet“.

„Tuletagem meelde, mida kujutasid endast Liibüa või Iraak enne seda hetke, kui meie erinevate lääne partnerite jõud ei olnud neid riike või riiklikke struktuure hävitanud. Need ei olnud loomulikult demokraatia eeskujud meie tänases mõistes. Ilmselt oleks võinud ja pidanud mõju avaldama ühiskonna struktuuri, riigi struktuuri, võimu struktuuri, võimu enda iseloomu muutmiseks. Aga igal juhul ei olnud seal kindlasti üldse terrorismi tunnuseid,“ ütles Putin.

„Neilt territooriumidelt ei lähtunud ohtu ei Pariisile ega Prantsusmaa Côte d’Azurile, ei Belgiale, Venemaale ega Ühendriikidele. Nüüd on see terrorismiohu allikas. Meie eesmärk seisneb selles, et mitte lubada seda sama Süüria territooriumil,“ rõhutas Putin.