„Venemaa on põhimõtteliselt NATO laienemise vastu. Ärgem unustagem milleks NATO loodi. See loodi lääneriikide kaitseks Nõukogude Liidu eest. Selleks, et kaitsta end võimaliku ohu eest,“ vahendab Eesti Päevaleht Online Putini sõnu Prantsuse ajalehele Le Monde.

„Nõukogude Liit kinnitas, et ta ei kavatse mitte kedagi rünnata, kuid Lääneriigid arvasid teisiti ning lõid NATO,“ arvas Putin.

„Praegu pole enam Nõukogude Liitu ning seega pole ka ohtu läänele, kuid NATO eksisteerib edasi. Tekib küsimus, et kelle vastu ning mille nimel te praegu liidus olete?“ lisas ta.

Putini hinnangul tekitab NATO laienemine Euroopasse juurde uusi piire. “Uusi Berliini müüre. Seekord küll nähtamatuid, kui mitte vähem ohtlikke. Allianssi laienemine piirab Venemaa ning Lääneriikide koostööd ning viib vastastikkuse usaldamatuseni,“ rääkis ta.

Putin puudutas intervjuus ka Kaukasuse piirkonna teemat. „Olukord Tšetšeenias on paranenud. Tšetšeeni rahvas on teinud valiku, et ehitada oma vabariik üles Vene Föderatsiooni koosseisus,“ ütles ta.