“Olukord on kardinaalselt muutunud, ning ka meeleolud ühiskonnas on kardinaalselt muutunud. Meie ühiskond on mõistnud, millist ohtu kätkeb endas relvajõudude võimalik lagunemine,” ütles Putin Ühtse Venemaa konverentsil Volgogradis, vahendas BNS.

“Ühiskond on mõistnud, et relvajõud, isegi kui nad on jõude, ent on tõhusad ja teovõimelised, on tähtsaimaks garandiks riigi enese eksistentsile ning loovad hädavajalikke tingimusi majanduse ja sotsiaalvalla arenguks,” kuulutas valitsusjuht.

Putini sõnul suunatakse lähiaastatel relvajõudude arendamisse “väga tõsised vahendid”.

“Uusima Venemaa ajaloos pole selliseid kulutusi veel olnud – 20 triljonit rubla. Need on mõeldud üksnes uuele relvastusele. Veel kolm triljonit kaitsetööstuse seadmete uuendamisele, kuna kaasaegseid lahingumasinaid, ründekomplekse, perspektiivikaid ründekomplekse pole vana, vananenud seadmestiku, tööpinkide abil välja lasta võimalik,” kinnitas ta.

“Ohvitseride, üleüldse sõjaväelaste prestiiž sai 1990-ndatel aastatel väga tõsiselt kannatada. Ma mäletan väga hästi 1990. aastate algust, kui ühiskondlikus transpordis löödi ohvitseridelt vormimütse peast. Ma pole seda unustanud,” sõnas Putin.