Putini ukaasiga määrati viiendaks asepeaministriks põllumajandusminister Aleksei Gordejev. Gordejev vahetab välja varem põllumajanduse eest vastutanud asepeaministri Vladimir Štšerbaki.

Gordejev (45) on põllumajandussektoris töötanud alates 1980ndate aastate algusest.

Sama ukaasiga määrati ka Aleksander Gavrin juhtima vastloodud energeetikaministeeriumi. Tema eelkäijaks oli Aleksander Kaljužnõi, kelle tegevus sektori reformimisel oli põhjustas varem teravaid vaidlusi, eriti liberaalide seas.

Riigiduuma kiitis Putini peaministrikandidaadi Mihhail Kasjanovi ülekaalukalt heaks nädala alguses.

Suurema osa Kasjanovi senisest meeskonnast jättis riigipea ametisse, uuteks valitsusliikmeteks on aga näiteks rahandusminister Aleksei Kudrin ja hiljuti loodud majandusarengu ning kaubandusministeeriumi juht German Gref.

Võtmeministrid säilitasid ametikohad: kaitseministrina jätkab Igor Sergejev, välisministrina Igor Ivanov ja siseministrina Vladimir Rušailo. Jätkab ka eriolukordade minister Sergei Šoigu.

Putin vähendas valitsuse ministeeriumide arvu 30-t 24-ni ning föderaalametite arvu 39-lt 33-ni. Uues valitsuses on seitsme asemel viis asepeaministrit, esimese asepeaministri ametikoht aga kaotati sootuks.