Kohtumine pidi algama kell 14.10, aga kell 14.30 teatasid nii AP korrespodent Natalija Vasiljeva ‏kui ka Shaun Walker Guardianist, et Putin laseb end oodata.

"Üllatus! Putin jääb hiljaks ja Ukraina delegatsioon on tülpinud, et [Venemaa riigipea] laseb  end  kõigil oodata," kirjutab  Walker oma Twitteri leheküljel.

Kell 14.55 teatas Russia Today korrespondent, et Putin jõudis kõnelustele.

Kella 15.48 ajal teatas AP korrespondent Natalija Vasiljeva Twitteris, et kohtumise ametlik osa on läbi.

Iltalehti vahendab, et Putin sõnas kohtumisel, et Ukraina kriisi ei saa lahendada jõuvõtete suurendamisega või ilma riigi idaosa kaasamiseta rahukõnelustesse.

"Venemaa on alati austanud ja austab ÜRO resolutsioone, aga neid ei tohiks rakendada teiste riikide kulul," ütles Putin.

Ukraina president teatas, et tema eesmärk on teha kõik selleks, et verevalamine peatada. Selleks hakatakse otsima poliitilist kompromissi.

Ukraina presidendi Petro Porošenko väitel on olukorra stabiliseerimiseks esmalt vaja kehtestada efektiivne piirikontroll ning peatada relvade juurdevool Ida-Ukrainasse, vahendas ERR Reutersit.

Täna Minskis alanud rahuläbirääkimistel nõustusid Putin ja Porošenko, et sõjalise jõu abil praegust olukorda stabiliseerida võimalik pole.

Porošenko sõnul on kriisi leevendamiseks esmalt vaja lõpetada separatistide relvastamine, lubada nende kontrolli all olevatesse piirkondadesse OSCE vaatlejad ning vabastada sõjavangid.

Ukraina president nentis, et kõik osapooled tahavad kriisist väljuda väärikusega ning seetõttu on ta valmis arutlema ka teiste võimaluste üle, kuidas luua strateegia Ukrainas rahu tagamiseks.