Läbirääkimised toimusid Kennbunkportis asuvas Bushide perekonna maamajas õhtusöögilaua taga, kirjutavad Lenta.Ru ja Novosti. Kohtumisel osales ka USA varasem president George Bush vanem.

Venemaa ja USA riigipead arutasid kohtumise esimesel päeval olukorda mõlemas riigis ning otsustasid keerulisemate küsimuste ning rahvusvaheliste probleemide käsitlemise jätta läbirääkimiste teisel päevale, so esmaspäevale.

Venemaa presidendi abi Sergei Prihodko ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov teatasid, et „eriti huvitusid Bush-noorem ja Bush vanem Venemaa majandusliku olukorra üksikasjadest”.

„Eriti huvitasid neid konkreetsed majanduslikud tulemused, majanduslikud plaanid”, ütles Prihodko ajakirjanikele. Ta märkis, et teda üllatas, kui põhjalikult valdavad mõlemad Bushid inflrimatsiooni Venemaal toimuva kohta.

Lavrov omalt poolt teatas, et konkreetseid probleeme arutatakse kohtumise teisel päeval. „Võitlus terrorismiga, rahvusvaheline kuritegevus, narkokaubandus, konfliktid Lähis-Idas, Põhja-Korea tuumaprogramm, Iraani tuumaprobleem,” loetles minister käsitlemisele tulevaid teemasid.

Prihodko märkis, et kohtumisel tehti juttu ka kahe riigi liitlasstaatusest Teise maailmasõja päevil. „Jutt käis Teisest maailmasõjast, nendest ohvritest, mida kandis Venemaa,” ütles presidendi abi. Tema sõnul olid mõlema riigipead üksmeelel, et kahe riigi ühine ajalugu seab eesmärgiks riikide koostöö tugevdamise ja laiendamise kõikides suundades.

Sergei Lavrovi sõnul lubasid Vladimir Putin ja George Bush, kes mõlemad lahkuvad ametipostilt 2008. aastal, kindlustada Venemaa ja USA suhete järjepidevus ning mitte lubada, et kahepoolsed suhted langeksid valimiseelsete kampaaniate pantvangiks.

Pärast USA visiiti suundub Putin Guatemaalasse, kus 4. juulil tehakse teatavaks 2014. aasta taliolümpiamängude toimumispaik.